Locatie Amsterdamseweg 108

Voor kinderen van 0-4 jaar.

Locatie Amsterdamseweg 108

Creatief

De natuurlijke creativiteit is een fantastisch uitgangpunt voor onze begeleiders. Ook hebben kinderen een natuurlijke drang om te onderzoeken en te experimenteren. Voor een kind is elke ervaring een nieuwe. Kinderen zijn erg vatbaar voor creativiteit, zij willen maken, creëren, vormgeven, maken en vormen.

Wij bieden het decor en de materialen, de kinderen creëren. De begeleider zal ook tijdens deze processen de kinderen prikkelen en uitnodigen verschillende manieren te ontdekken.

We willen de kinderen niet overladen met activiteiten. We bekijken per teamoverleg hoe de groepssamenstelling en groepsdynamiek is. Dan beslissen we samen of we activiteiten voor de komende periode kunnen toevoegen aan de dagen.

Vrij spelen

Wij geloven in het unieke ontwikkelpad van de kinderen.

Ook blijven we bij het vrije spel bewust kijken naar de keuzen die de kinderen maken.

Wij kijken naar wat kinderen kiezen om te doen, te spelen. Het is leuk om kinderen die altijd hetzelfde te kiezen, te inspireren een keer iets anders te doen. Wij zijn daar om ze enthousiast te maken en ze verder te helpen ontwikkelen in hun spel.

Wij kunnen nieuwe takjes in hun hoofd verbinden door af en toe of kort mee te spelen en dan een nieuwe dimensie aan te boren, andere begrippen te gebruiken, andere rollen introduceren en ze te inspireren.

De kinderen mogen hun knutselwerken tentoonstellen bij Enjoy! of mee naar huis nemen als ze dat graag willen.

De begeleider (tevens mentor) zal ook deze momenten gebruiken om te kijken hoe de kinderen zich voelen, wat ze bezighoudt.

De kinderen hebben verschillende plekken in de twee ruimtes ingericht voor Enjoy! Daycare, allen voorzien van uitdagende materialen en boeken om lekker te ontspannen. Ook is er speciaal voor deze groep een aanbod van activiteiten die bij deze fase past.

Bij jongere kinderen is het meespelen, het begeleiden in spel waardevol, in deze fase zijn de begeleiders uiteraard ook van groot belang voor het verder ontwikkelen, echter gebeurt dat meer door de juiste materialen en omgeving te bieden. Een plekje waar zij zich veilig voelen en waar zij het gevoel hebben uitgedaagd te worden.

‘Bij Enjoy! is het veilig, fijn, gezellig en vrij….de plek waar kinderen graag zijn en de plek waardoor de vaders en moeders met een gerust hart hun werk kunnen doen!’

Teamlead

Duygu Akalin

T: 020-5036424
childcare@enjoy-amstelveen.nl

Openingsdagen
5 dagen ma t/m vr van 8.00 tot 18.30