Flow van de dag

Een ochtend Enjoy! Preschool

08:00 uur
De kinderen worden gebracht en hartelijk verwelkomd door de juffen. De ouders (of begeleiders) wordt een kopje koffie of thee aangeboden, zodat samen met de juffen en andere ouders gezellig en rustig gestart kan worden en eventuele bijzonderheden besproken kunnen worden. Op tafel liggen diverse soorten puzzels en spelletjes, maar de kinderen mogen ook vrij spelen .

09:15 uur
Na het vertrek van de ouders gaan de kinderen vrij spelen. Ze mogen in twee grote speelruimtes spelen, waarbij de benedenruimte meer geschikt is om actievere spelletjes te doen. Er staat een groot speelkussen, een Pikler-driehoek (klimmen, klauteren en glijden), wollen kussens en stapelblokken, wipschommel , tent e.d. De bovenruimte is bedoeld voor de rustigere activiteiten, zoals puzzels maken, met de auto’s spelen, Duplo bouwen, poppen- en keukenhoek e.d.

De kinderen kunnen ook gebruik maken van de buitenruimtes, er is een dakterras toegankelijk vanuit de binnenruimte en er zijn diverse buitenruimtes voor het gebouw, waar fietsen, loopauto’s en glijbanen staan.

09:30
We gaan in de kring! De juffen zingen een signaalliedje om de kinderen in de kring te laten plaatsnemen, ze pakken zelf een stoeltje en Tom de Engels-sprekende pop komt erbij zitten. In de kring wordt eerst een goedemorgen-liedje gezongen om de namen van de kinderen te noemen. Gedurende een aantal weken wordt een thema (bv. het weer, letters, dit ben ik, seizoen) behandeld, waarbij diverse materialen, spelletjes en liedjes worden aangeboden. Bij Enjoy! Daycare worden de thema’s tegelijkertijd behandeld.

10:00 uur
Aan de hand van het thema wordt een knutselactiviteit aangeboden, de kinderen gaan aan de grote tafel samen knutselen. Na het knutselen is er weer vrij spelen.

10:30 uur
Het is tijd voor opruimen, de juffen zingen een signaalliedje. Daarna gaan de kinderen aan tafel zitten voor een eetmoment. Voor het eten worden eerst liedjes gezongen en er is een yoga-momentje om te ontspannen.

10:45 uur
De kinderen die (bijna) zindelijk zijn gaan samen met de juffen naar het toilet en de luiers worden verschoond.

11:00 uur
Bij droog weer gaan alle kinderen naar buiten, naar de grote speelruimte voor het gebouw. Ze kunnen lekker fietsen, ballen en klimmen en klauteren.

Bij nat weer worden binnen nieuwe activiteiten aangeboden, zoals samen een puzzel of treinbaan maken, kleien, een boek/vertelkastje voorlezen.

12:00
De kinderen gaan samen lunchen en spelen. Om 13:00 uur worden de kinderen opgehaald.