NIO TEST

NIO staat voor Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau. Het is een testafname die ondersteunend kan zijn bij het schooladvies. Voor leerlingen is het van belang dat zij onderwijs krijgen dat past bij hun capaciteiten. Naast de behaalde resultaten op en het advies van school, de Eindtoets en de persoonlijkheid van de leerling, kan de uitslag van de NIO een goede aanvulling zijn. Wij gebruiken de nieuwste versie van de NIO (2018).

VOOR WIE?

De NIO kan worden afgenomen bij leerlingen uit groep 8 van de basisschool en bij leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Bij leerlingen uit groep 8 kan het ondersteunend zijn bij hun eindadvies. Voor leerlingen uit de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs kan het helpen in hun keuze voor mavo of havo en havo of vwo. Ook is het een goede test om te zien of de leerling op het juiste onderwijsniveau zit.

DE AFNAME

De afname van de NIO kan op elk gewenst moment in het jaar worden afgenomen. We bieden daarbij de mogelijkheid voor een individuele afname, duo afname (2 leerlingen) of afname in een groep (minimaal 4 en maximaal 8 leerlingen). In totaal bestaat de NIO uit 6 onderdelen.

De volledige NIO afname bestaat uit het volgende:

– Een korte (telefonische) intake
– Testafname van 1,5 tot 2 uur
– Een verslag met eventueel een telefonische terugkoppeling

De testafname wordt uitgevoerd door een afgestudeerd ontwikkelingspsycholoog of orthopedagoog.

TARIEVEN

De tarieven voor de verschillende mogelijkheden zijn als volgt:

Individuele afname:
€ 210,-

Duo afname:
€ 170,-

Afname in een groep:
€ 125,-

AANMELDEN

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier of door een bericht te sturen naar learning@enjoy-amstelveen.nl

Locatie:

Enjoy! Learning Amstelveen is gevestigd in het hart van Amstelveen op de derde etage van Platform C. Onze openingstijden zijn flexibel, maar doordeweeks wordt tussen grofweg 14:00 en 20:00 uur begeleiding en bijles gegeven. Ook in het weekend zijn er mogelijkheden