ENJOY! BUDDIES, EVERY CHILD DESERVES A CHAMPION

Natuurlijk, het gebeurt niet onder jouw dak. Maar wel bij de buren of bij vrienden en familie. Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, donkere gedachten hebben of vaker somber zijn dan je wenst voor een kind. Er lijkt nog steeds een taboe te zitten op het mentale welbevinden van kinderen. Terwijl de kindertherapeuten het steeds drukker krijgen. Uiteraard met de kinderen van de buren, je vrienden of die van je zus.

En natuurlijk. We willen geen ‘curling ouders’ zijn. De allesomvattende term voor overbeschermende ouders wat mij betreft. Groot Gemaakt door de Luizenmoeder.  Het zou alleen zo helpen als we zouden kunnen curlen voor onze kinderen als het gaat over hun emotioneel welbevinden. Iets heel anders dus dan je kind tot zijn dertiende jaar in een bakfiets vervoeren.

Hoe je dat zou kunnen doen? Door in te pluggen bij je kind en door te vragen hoe hij zich voelt vandaag. Eng he? Want stel je toch eens voor dat het antwoord luidt dat hij eigenlijk helemaal niet zoveel zin meer heeft. Om wakker te worden bijvoorbeeld. Daar helpt een valhelm of een chocoladereep niet tegen. Je moet door je eigen pijn heen om je kind te kunnen helpen. En dan moet hij ook nog hulp willen aanvaarden van zijn ouders. Ai. Dat is voor veel kinderen een grote stap of onveilig. Vaak zit er bij een kind zelf veel schaamte op zijn gevoel. En dat met je ouders delen voelt alsof je in je blootje staat en je kleren niet in de buurt liggen.

Ondertussen is het een feit dat de kindertelefoon roder gloeit dan de afgelopen jaren. Ook is het een feit dat de inhoud van de telefoongesprekken van een andere orde zijn dan voor corona. Ook het telefoonnummer 113 is voor veel meer kinderen van levensbelang of ze hebben het nummer niet durven bellen. Met hartverscheurende gevolgen vandien. 

Al jarenlang geloof ik dat ieder kind een buddy nodig heeft. Eentje die ze begrijpt. Eentje die vertrouwd voelt. Voor elke fase kan er een andere buddy wenselijk zijn. En voor sommige kinderen is een jarenlange vaste buddy een lifesaver. Ik heb het hier over kinderen vanaf dat zij kunnen bellen of appen tot het einde van hun puberteit. Omdat daar nu eenmaal mijn hart ligt en ik liever begin op te lossen bij de wortel. Maar ik vind dat ook elke volwassene altijd een buddy nodig heeft. Omdat je ontwikkeling altijd doorgaat. Maar daar gaat dit betoog niet over.

Dit gaat over de kinderen die wij kunnen helpen door lastige, donkere, verdrietige of onzekere fases heen te komen. Dit gaat over de kinderen die wij het vertrouwen willen geven dat die periodes ook over gaan. En weer terugkomen. Maar dan weer overgaan. We willen ze helpen het taboe rondom gedachten die niet blij, dapper, vrolijk, dankbaar of sterk zijn. 

Daarom hebben wij een een fantastische groep buddies voor al deze kinderen klaar staan. We stemmen af met het kind waar de behoefte ligt. Bijvoorbeeld altijd kunnen appen of bellen. Of 1x in de week facetimen, zoomen of meeten. Of 2 x in de week een rondje wandelen of een kop thee drinken. Alles is mogelijk. We maken een plan op maat. Dat plan kan ieder moment naar behoefte worden aangepast. Dat plan hoeft dus niet eeuwig te duren. En als dat wel gebeurd is het ook goed. Een maatje voor even of een maatje voor het leven. Whatever it takes.

Omdat alle kinderen een buddy nodig hebben. In goede en in moeilijke tijden. Op topdagen en op rotdagen.

Nogmaals, dit gebeurt uiteraard niet in jouw tuintje. Maar vertel de buren dat wij bij Enjoy! maatjes op maat leveren voor hun kinderen. 

Ik heb het altijd over hij. Maar dat is uiteraard te vervangen voor elke andere smaak. 

Een afspraak bij Enjoy! of via Zoom? 

Telefoon algemeen: 020-3032172

Whatsapp: 06-28694169

E-mail: learning@enjoy-amstelveen.nl 

Locatie:

Enjoy! Learning Amstelveen is gevestigd in het hart van Amstelveen op de derde etage van Platform C. Onze openingstijden zijn flexibel, maar doordeweeks wordt tussen grofweg 14:00 en 20:00 uur begeleiding en bijles gegeven. Ook in het weekend zijn er mogelijkheden