4-ogenprincipe en open deuren bij Enjoy!

Wij hanteren het 4-ogen principe. Onze verschillende afdelingen staan in verbinding met elkaar. Zo zijn er altijd meerdere collega’s in de buurt. Wij wandelen regelmatig naar binnen bij de peuters en ondersteunen waar nodig. Onze achterwacht bestaat uit dusdanig veel opgeleide mensen dat er altijd opvang van een collega mogelijk is. Met als belangrijkste factor dat ons team hecht, bestendig en stabiel is. De kinderen zijn bekend met alle begeleiders. Ook maken wij gebruik van cameratoezicht. Ook te vinden in ons beleid ‘Veiligheid en Gezondheid’. Wij hebben ook een open deuren beleid.

Zo maken wij gebruik van de interactie tussen verschillende groepen en ruimtes. Samen met een begeleider kunnen de kinderen op avontuur binnen het gebouw. Zo kunnen ze nog meer ervaren, voelen en leren. De kinderen kunnen bijvoorbeeld spelen, bouwen of yoga doen in onze gezamenlijke ruimte beneden. Of lekker koken in de mooie keuken die ook beneden is. Wij bewaken de emotionele veiligheid van de kinderen door altijd te letten op de samenstelling van de groep.

Soms kan het heel prettig zijn om de 8+ kinderen een bezoekje te laten krijgen van de kleintjes of andersom. Op andere dagen is dat minder geschikt, wanneer er bijvoorbeeld een leeftijdsgebonden activiteit plaatsvindt. Dan kunnen de materialen of de manier van begeleiden niet aansluiten en blijven de kinderen dus in hun eigen basisgroep of stamgroep.

Ook kunnen de peuters van Enjoy! Daycare komen spelen in de ruimte van Enjoy! Preschool en de peuters van Preschool kunnen met hun begeleider(s) ook gaan spelen of lunchen bij Enjoy! Daycare. Zo kunnen ook zij alvast activiteiten doen die al gericht zijn op de ontwikkeling naar de basisschool en de voor de peuters is het leuk om samen te spelen met de ‘kleintjes’.

Meer informatie over daycare: