Onze inspiratoren

Onze inspiratoren 

Onze inspiratie komt uit vele bronnen, maar vooral vanuit de kinderen zelf. Onze wens is dan ook om het beste te creëren voor hen. Drie van onze grootste invloeden zijn:

Ontwikkelingspsycholoog, gezinscoach en schrijver, Steven Pont

Professor in de psychologie, Carol S. Dweck 

Pedagoog, filosoof, politicus en inspirator van de Italiaanse kinderopvang in Reggio Emilia, Loris Malaguzzi 

Reggio Emilia onderbouwt onze aanpak, omdat het onze hoogste idealen deelt. We weten dat kinderen competent zijn en vertrouwen erop dat ze samen leiding geven aan hun leerervaring. We zien de omgeving als een derde leraar en streven ernaar om er een zintuiglijk rijke plek van te maken die de natuurlijke nieuwsgierigheid van het kind stimuleert. Wij geloven in het belang van een community en werken samen met de ouders om de best mogelijke resultaten aan te kunnen bieden aan hun kinderen.

Bij Enjoy! moedigen wij de kinderen aan te doen, te durven en te vertrouwen op hun eigen proces. En dat fouten maken fantastisch is voor je eigen ontwikkeling!

Wij laten de kinderen ervaren, beschouwen en voelen wat hun interesses zijn, wat hen drijft en ook hoe ze ‘aan’ blijven. Dat betekent dat we bij Enjoy! de nadruk leggen op het natuurlijke doorzettingsvermogen van de kinderen. Wij laten de kinderen ‘aan staan’ door te benoemen hoe hard ze gewerkt hebben, doordat ze bijvoorbeeld opdrachten hebben afgemaakt, mee hebben gedaan aan een activiteit, ze durven te vragen om hulp of ze een situatie hebben opgelost, bijvoorbeeld een ruzie. Wij als begeleiders reageren op het proces van groeien in plaats van op een (eindresultaat). We willen ze laten ervaren dat hard werken en doorzetten je altijd een stap verder brengt. 

Meer informatie over Enjoy! Afterschool: